Deser truskawkowy
Składniki:
40 dkg truskawek
3 galaretki truskawkowe
1 szklanki bitej śmietany
herbatniki kakaowe
Wykonanie:
truskawki płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy
galaretki rozpuszczamy w 4 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
w blaszce keksowej układamy herbatniki
dajemy pokrojone truskawki zalewamy tężejącą galaretką
deser dajemy do lodówki na kilka godzin
kroimy na kawałki wierzch dekorujemy rozetami bitej śmietany
3 galaretki truskawkowe
1 szklanki bitej śmietany
herbatniki kakaowe
Wykonanie:
truskawki płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy
galaretki rozpuszczamy w 4 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
w blaszce keksowej układamy herbatniki
dajemy pokrojone truskawki zalewamy tężejącą galaretką
deser dajemy do lodówki na kilka godzin
kroimy na kawałki wierzch dekorujemy rozetami bitej śmietany