Składniki:
6 jajek
3/4 szklanki cukru
4 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki kakao
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
1 litr mleka
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1.5 szklanki cukru
2 kostki margaryny
2 cukry waniliowe
okrągłe biszkopty
Polewa
1 czekolada
2 łyżki oleju
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesiane obie mąki z kakao oraz proszkiem
ciasto mieszamy wykładamy na blaszkę 25 x 30 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 40 minut
Masa
1/2 litra mleka gotujemy w pozostały mieszamy obie mąki
dolewamy do gotującego mleka dajemy cukier mieszamy
budyń gotujemy 3 minuty studzimy
margarynę ucieramy do białości dodajemy po łyżce budyniu
masę ucieramy na puszysty krem
Biszkopt kroimy na pół smarujemy masą przykrywamy biszkoptem
wierzch smarujemy masą układamy biszkopty polewamy polewą
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny
pieczemy w 170 st około 40 minut
Masa
1/2 litra mleka gotujemy w pozostały mieszamy obie mąki
dolewamy do gotującego mleka dajemy cukier mieszamy
budyń gotujemy 3 minuty studzimy
margarynę ucieramy do białości dodajemy po łyżce budyniu
masę ucieramy na puszysty krem
Biszkopt kroimy na pół smarujemy masą przykrywamy biszkoptem
wierzch smarujemy masą układamy biszkopty polewamy polewą
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny