Serca duszone z papryką
Składniki:
1/2 kg serc z indyka
2 cebule czerwone
1 duża czerwona papryka
1/3 szklanki śmietany 30 %
sól pieprz
zielona pietruszka
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
serca dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą kroimy w kostkę
podsmażamy na tłuszczu dodajemy pokrojoną cebulę paprykę
doprawiamy solą pieprzem
podlewamy szklanką wody dusimy 30 minut pod przykryciem
na koniec dolewamy śmietanę i posiekaną pietruszkę
Składniki:
1/2 kg serc z indyka
2 cebule czerwone
1 duża czerwona papryka
1/3 szklanki śmietany 30 %
sól pieprz
zielona pietruszka
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
serca dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą kroimy w kostkę
podsmażamy na tłuszczu dodajemy pokrojoną cebulę paprykę
doprawiamy solą pieprzem
podlewamy szklanką wody dusimy 30 minut pod przykryciem
na koniec dolewamy śmietanę i posiekaną pietruszkę