Składniki :
6 jajek
Marynata
3 średnie buraczki
1.5 szklanki wody
1/2 szklanki octu winnego
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki cukru
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
Sos chrzanowy
1/2 szklanki śmietanki 30 %
3 łyżki chrzanu
2 jajka ugotowane
1/2 łyżeczki musztardy
sól cukier
śmietankę lekko ubijamy dodajemy chrzan musztardę starte jajka
doprawiamy sola cukrem do smaku
sos dokładnie mieszamy
Wykonanie:
jajka gotujemy na twardo chłodzimy w zimnej wodzie obieramy
Marynata
obrane buraczki kroimy w kostkę zalewamy wodą
dodajemy sól cukier liście laurowe ziele angielskie
gotujemy 10 minut dolewamy ocet
jajka przekładamy do słoika zalewamy marynatą studzimy
dajemy na 24 godziny do lodówki
jajka podajemy z sosem chrzanowym
Wykonanie:
jajka gotujemy na twardo chłodzimy w zimnej wodzie obieramy
Marynata
obrane buraczki kroimy w kostkę zalewamy wodą
dodajemy sól cukier liście laurowe ziele angielskie
gotujemy 10 minut dolewamy ocet
jajka przekładamy do słoika zalewamy marynatą studzimy
dajemy na 24 godziny do lodówki
jajka podajemy z sosem chrzanowym