Rumsztyk wołowy
Składniki:
1/2 kg wołowiny
2 żółtka
1 cebula
3 łyżki masła
sól pieprz
tłuszcz do smażenia
Cebula
3 duże cebule
2 łyżki tłuszczu
cebulę kroimy w piórka podsmażamy oprószamy solą pieprzem
Jajka
3 jajka
jajka rozbijamy dajemy do spodeczka
wlewamy do osolonej gotującej się wody z łyżką octu
jajka gotujemy 3 minuty wyjmujemy łyżką cedzakową
Wykonanie:
opłukane mięso osuszamy kroimy na kawałki mielimy
dodajemy żółtka podsmażoną cebulę
masę dokładnie mieszamy formujemy rumsztyki
smażymy na rozgrzanym tłuszczu 4 minuty z obu stron
usmażone oprószamy solą pieprzem
na każdy rumsztyk dajemy masło jajko i cebulę
Wykonanie:
opłukane mięso osuszamy kroimy na kawałki mielimy
dodajemy żółtka podsmażoną cebulę
masę dokładnie mieszamy formujemy rumsztyki
smażymy na rozgrzanym tłuszczu 4 minuty z obu stron
usmażone oprószamy solą pieprzem
na każdy rumsztyk dajemy masło jajko i cebulę