Kotlety jajeczne
Składniki:
10 ugotowanych jajek
3 łyżki majonezu
1/2 cebuli
sól pieprz
zielona pietruszka
1 mała bułeczka
tłuszcz do smażenia
bułka tarta
Wykonanie:
jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach mieszamy z podsmażoną cebulką
dodajemy majonez odciśniętą bułkę posiekaną pietruszkę
doprawiamy solą pieprzem
masę jajeczną bardzo dokładnie mieszamy
formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej
smażymy z obu stron na złoty kolor
Składniki:
10 ugotowanych jajek
3 łyżki majonezu
1/2 cebuli
sól pieprz
zielona pietruszka
1 mała bułeczka
tłuszcz do smażenia
bułka tarta
Wykonanie:
jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach mieszamy z podsmażoną cebulką
dodajemy majonez odciśniętą bułkę posiekaną pietruszkę
doprawiamy solą pieprzem
masę jajeczną bardzo dokładnie mieszamy
formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej
smażymy z obu stron na złoty kolor