Orzechowa krówka
Składniki:
herbatniki maślane
Masa:
20 dkg masła
2 budynie o smaku waniliowym
2 galaretki o smaku cytrynowym
3.5 szklanki mleka
1/2 szklanki cukru
Posypka
1 szklanka krojonych orzechów
1 szklanka masy krówkowej
Wykonanie:
forma 20 x 20 wykładamy herbatnikami
Masa:
budynie gotujemy na mleku dodajemy suche galaretki masło cukier
masę bardzo dokładnie mieszamy
na herbatniki wykładamy gorącą masę układamy herbatniki
wierzch polewamy masą krówkową posypujemy orzechami
ciasto dajemy do lodówki na 4 godziny
Składniki:
herbatniki maślane
Masa:
20 dkg masła
2 budynie o smaku waniliowym
2 galaretki o smaku cytrynowym
3.5 szklanki mleka
1/2 szklanki cukru
Posypka
1 szklanka krojonych orzechów
1 szklanka masy krówkowej
Wykonanie:
forma 20 x 20 wykładamy herbatnikami
Masa:
budynie gotujemy na mleku dodajemy suche galaretki masło cukier
masę bardzo dokładnie mieszamy
na herbatniki wykładamy gorącą masę układamy herbatniki
wierzch polewamy masą krówkową posypujemy orzechami
ciasto dajemy do lodówki na 4 godziny