Ciasto Twix
Składniki:
2 jajka
3 łyżki mąki pszennej
2 łyżki cukru
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
10 szt biszkoptów
1 puszka masy krówkowej
Masa
1/2 litra mleka
1/2 szklanki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 kostki masła
3 łyżki cukru
2 batoniki twix
Polewa
1 czekolada deserowa
2 łyżki śmietanki
1 łyżka masła
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem
ciasto mieszamy dajemy do formy keksowej
wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy 15 minut w 170 st
Masa
obie mąki mieszamy w 1/2 szklance mleka
ciasto mieszamy dajemy do formy keksowej
wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy 15 minut w 170 st
Masa
obie mąki mieszamy w 1/2 szklance mleka
dolewamy do gotującego się mleka
budyń mieszamy gotujemy 3 minuty
budyń mieszamy gotujemy 3 minuty
dodajemy masło cukier
masę dokładnie mieszamy z pokrojonym batonikami
na biszkopt dajemy masę kajmakową a na nią układamy biszkopty
na biszkopty wykładamy masę
masę dokładnie mieszamy z pokrojonym batonikami
na biszkopt dajemy masę kajmakową a na nią układamy biszkopty
na biszkopty wykładamy masę
ciasto dajemy do lodówki na 4 godziny
ciasto odwracamy
ciasto odwracamy
wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą posypujemy batonikiem