Składniki:
5 jajek
2 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki oleju
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kisielu
2 łyżki kakao
1 łyżka mleka
Masa
20 dkg masła
1 serek mascarpone
1 szklanka mleka w proszku
Masa
20 dkg masła
1 serek mascarpone
1 szklanka mleka w proszku
200 ml śmietany 30 %
1 szklanka cukru pudru
starta czekolada
Wykonanie:
jajka z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem dolewamy olej
ciasto dokładnie mieszamy dzielimy na 3 części
1 część ciasta największą wykładamy na blaszkę 25 x 25 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
2 części ciasta dajemy kisiel ciasto mieszamy
3 części ciasta dajemy kakao mleko ciasto mieszamy
na jasne ciasto wykładamy łyżką oba ciasta na przemian
pieczemy w 170 st około 50 minut
Masa
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy porcjami śmietanę serek mleko w proszku
masę mieszamy na puszysty krem
ciasto kroimy na pół wykładamy masę przykrywamy ciastem
wierzch smarujemy masą posypujemy startą czekoladą
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
1 szklanka cukru pudru
starta czekolada
Wykonanie:
jajka z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem dolewamy olej
ciasto dokładnie mieszamy dzielimy na 3 części
1 część ciasta największą wykładamy na blaszkę 25 x 25 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
2 części ciasta dajemy kisiel ciasto mieszamy
3 części ciasta dajemy kakao mleko ciasto mieszamy
na jasne ciasto wykładamy łyżką oba ciasta na przemian
pieczemy w 170 st około 50 minut
Masa
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy porcjami śmietanę serek mleko w proszku
masę mieszamy na puszysty krem
ciasto kroimy na pół wykładamy masę przykrywamy ciastem
wierzch smarujemy masą posypujemy startą czekoladą
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin