Ciasto Biała dama
Składniki:
6 jajek
6 łyżek cukru
7 łyżek mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
25 dkg mielonego sera białego
3/4 litra śmietany 30 %
1 szklanka cukru pudru
1 cukier waniliowy
6 łyżeczek żelatyny
1 puszka brzoskwiń
Kokos
1 szklanka kokosu
kokos prażymy na suchej patelni na złoty kolor
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy obie mąki z proszkiem
ciasto mieszamy wykładamy na blaszkę 25 x 30 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 35 minut
Krem
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
pieczemy w 170 st około 35 minut
Krem
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z obiema cukrami na sztywno
dodajemy ser żelatynę pokrojone brzoskwinie masę mieszamy
na biszkopt wykładamy masę nakładamy biszkopt
wierzch ciasta smarujemy masa posypujemy kokosem
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny
śmietanę ubijamy z obiema cukrami na sztywno
dodajemy ser żelatynę pokrojone brzoskwinie masę mieszamy
na biszkopt wykładamy masę nakładamy biszkopt
wierzch ciasta smarujemy masa posypujemy kokosem
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny