Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Biszkopt z masą mleczną

Sernik gotowany
Biszkopt z masą mleczną

Składniki:
7 jajek
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem
25 dkg masła
2 szklanki mleka w proszku
3/4 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki mleka
krojone migdały


Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy obie mąki z proszkiem 
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy do formy 25 x 30 cm
wyłożonej papierem do pieczenia 
pieczemy około 45 minut w 170 st

Krem
masło z cukrem ucieramy do białości dodajemy oba mleka 
masę ucieramy na puszysty krem

biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem przykrywamy biszkoptem
wierzch smarujemy kremem posypujemy migdałami
 ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny