Sałatka Szwedzka
Składniki:
3 kg ogórków
sól
Zalewa
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
3 szklanki wody
5 sztuk ziela angielskiego
3 liście laurowe
Wykonanie:
opłukane ogórki ze skórą kroimy w plasterki oprószamy solą zostawiamy na 2 godziny
Zalewa
gotujemy zalewę dodajemy odciśnięte ogórki gotujemy 3 minut od zagotowania
gorącą sałatkę przekładamy do sterylnych słoiczków zakręcamy odwracamy do góry dnem
Składniki:
3 kg ogórków
sól
Zalewa
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
3 szklanki wody
5 sztuk ziela angielskiego
3 liście laurowe
Wykonanie:
opłukane ogórki ze skórą kroimy w plasterki oprószamy solą zostawiamy na 2 godziny
Zalewa
gotujemy zalewę dodajemy odciśnięte ogórki gotujemy 3 minut od zagotowania
gorącą sałatkę przekładamy do sterylnych słoiczków zakręcamy odwracamy do góry dnem