Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Pieróg smażony z serem i ziemniakami "Czeburek"

Pieróg smażony z serem i ziemniakami "Czeburek"

Składniki:
1/2 kg mąki pszennej
2 łyżki masła
odrobina soli
1.5 szklanki mleka

Farsz
1/2 kg sera białego
70 dkg ziemniaków gotowanych
2 ząbki czosnku
sól pieprz
10 dkg boczku wędzonego
1 cebula
1 kubek kwaśnej śmietany
olej

Wykonanie:
do przesianej mąki dajemy sól masło ciepłe mleko wyrabiamy
ciasto zostawiamy na 30 minut

Farsz
cebulkę czosnek podsmażamy na boczku ziemniaki ser cebulę mielimy
doprawiamy solą pieprzem farsz dokładnie mieszamy
ciasto wałkujemy wycinamy duże krążki nakładamy farsz zlepiamy widelcem
smażymy na złoty kolor w dużej ilości oleju
czeburak podajemy z kwaśną śmietaną