Ciasto "Magia Smaku"
Składniki:
4 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki
1 łyżka kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Pianki
1/2 litra śmietany 30 %
3 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
2 cukry waniliowe
Pianka malinowa
1/2 litra śmietany 30 %
2 galaretki malinowe
3 łyżki cukru pudru
1 dżem duży brzoskwiniowy
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z kakao proszkiem
ciasto mieszamy dajemy na blaszkę 25 x 30 cm
ciasto mieszamy dajemy na blaszkę 25 x 30 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy 25 minut w 180 st
Pianka waniliowa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
pieczemy 25 minut w 180 st
Pianka waniliowa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z obiema cukrami
śmietanę ubijamy z obiema cukrami
dodajemy płynną zimną żelatynę masę mieszamy
Pianka malionowa
galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
Pianka malionowa
galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy tężejącą galaretkę masę mieszamy
biszkopt smarujemy dżemem
biszkopt smarujemy dżemem
dajemy piankę waniliową na nią wykładamy piankę malinową
wierzch ciasta posypujemy płatkami migdałowymi
ciasto dajemy do lodówki na 4 godziny
wierzch ciasta posypujemy płatkami migdałowymi
ciasto dajemy do lodówki na 4 godziny