Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
3 jajka
4 łyżki oleju
szczypta soli
Farsz:
2 filety z kurczaka
1 cebula
2 ząbki czosnku
30 dkg świeżego szpinaku
sól pieprz oregano
1/2 szklanki śmietany 30 %
Wykonanie:
mąkę mleko wodę jajka olej sól mieszamy robotem
ciasto zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
Farsz
szpinak dokładnie płuczemy osuszamy kroimy
opłukane filety kroimy w kostkę
Farsz
szpinak dokładnie płuczemy osuszamy kroimy
opłukane filety kroimy w kostkę
doprawiamy solą pieprzem oregano
podsmażamy z pokrojoną cebulą czosnkiem
podsmażamy z pokrojoną cebulą czosnkiem
dolewamy śmietanę dusimy 15 minut
dodajemy szpinak dusimy 5 minut mieszamy
na naleśnik nakładamy farsz zwijamy
zapiekamy na patelni lub piekarniku 200 st