Ciasto bez pieczenia "Pychotka kawowa"
Składniki:
1 litr śmietany 30 %
Składniki:
1 litr śmietany 30 %
6 łyżeczek żelatyny
3/4 szklanki cukru pudru
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
herbatniki
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
herbatniki
Polewa
1/2 czekolady
1/2 czekolady
2 łyżki śmietanki
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
formę 27 x 17cm wykładamy folią spożywczą układamy herbatniki
Śmietana
żelatynę zalewamy wrzącą wodą 1/2 szklanki
Wykonanie:
formę 27 x 17cm wykładamy folią spożywczą układamy herbatniki
Śmietana
żelatynę zalewamy wrzącą wodą 1/2 szklanki
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę masę mieszamy
śmietanę dzielimy na 2 części
śmietanę dzielimy na 2 części
do większej części śmietany dodajemy kawę mieszamy
na herbatniki wykładamy masę kawową
na herbatniki wykładamy masę kawową
układamy herbatniki a na nie wykładamy śmietanę
wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą
wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin