Babka czekoladowa oszczędna
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
2 jajka
1/2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
4 łyżki dżemu
2 łyżki kakao
1/2 kostki margaryny lub masła
1 łyżeczka sody
szczypta soli
tłuszcz do formy
Wykonanie:
margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę
3/4 szklanki cukru
4 łyżki dżemu
2 łyżki kakao
1/2 kostki margaryny lub masła
1 łyżeczka sody
szczypta soli
tłuszcz do formy
Wykonanie:
margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mleko jajka mąkę sodę kakao dżem
ciasto mieszamy dajemy do formy wysmarowanej tłuszczem
babkę pieczemy 45 minut w 170 st
ciasto mieszamy dajemy do formy wysmarowanej tłuszczem
babkę pieczemy 45 minut w 170 st
wierzch posypujemy cukrem pudrem