Składniki:
5 jajek
4 łyżki mąki
5 łyżek cukru
1 cukier waniliowy
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Pianka:
3/4 litra śmietany 30 %
3 łyżeczki żelatyny
4 łyżki cukru pudru
5 łyżek nutelli
1 czekolada deserowa
słupki migdałowe
Wykonanie:
jajka ubijamy z obiema cukrami na puszystą masę
dodajemy przesiane mąkę z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 20 x 25
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 20 x 25
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 35 minut
Pianka
czekoladę łamiemy na kawałki rozpuszczamy w kąpieli wodnej
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
pieczemy w 180 st około 35 minut
Pianka
czekoladę łamiemy na kawałki rozpuszczamy w kąpieli wodnej
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy płynną czekoladę żelatynę nutellę
masę delikatnie mieszamy
biszkopt kroimy na pół dajemy piankę przykrywamy biszkoptem
masę delikatnie mieszamy
biszkopt kroimy na pół dajemy piankę przykrywamy biszkoptem
dajemy piankę posypujemy słupkami migdałowymi
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin