Ciasto bez pieczenia "Pianka z galaretką"
Składniki:
1 galaretka agrestowa
1 galaretka wiśniowa
biszkopty
Pianka:
1/2 litra śmietany 30 %
3 łyżeczki żelatyny
2 łyżki cukru pudru
1 czekolada deserowa
płatki migdałowe
Wykonanie:
galaretki rozpuszczamy w 1.5 szklanki wrzącej wody
każdą w innym garnuszku studzimy kroimy w kosteczkę
Pianka
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
Pianka
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do miski
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do miski
na garnek z wrzącą wodą mieszamy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy płynną żelatynę czekoladę masę mieszamy z galaretkami
formę 20 x 20 wykładamy filią spożywczą
formę 20 x 20 wykładamy filią spożywczą
układamy biszkopty a na nie wykładamy piankę
wierzch posypujemy płatkami migdałowymi
ciasto dajemy do lodówki na dwie godziny
ciasto dajemy do lodówki na dwie godziny