Ciasto bez pieczenia Pianka wiśniowa
Składniki:
3/4 litra śmietany 30 %
7 łyżeczek żelatyny
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki mleka
krojone migdały
Wiśnie
40 dkg wiśni wydrylowanych lub wiśni mrożonych
wiśnie odmrażamy na sitku
Delicje
20 sztuk delicji
Wykonanie:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego mleka
krojone migdały
Wiśnie
40 dkg wiśni wydrylowanych lub wiśni mrożonych
wiśnie odmrażamy na sitku
Delicje
20 sztuk delicji
Wykonanie:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego mleka
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy płynną żelatynę dajemy wiśnie
masę dokładnie mieszamy
formie 25 cm dajemy delicje a na nie wykładamy piankę
formie 25 cm dajemy delicje a na nie wykładamy piankę
wierzch posypujemy migdałami dajemy do lodówki na kilka godzin