Schab dojrzewający
Składniki:
1.5 kg schabu
4 łyżki cukru
2 łyżki soli
2 łyżki soli peklującej
sól pieprz tymianek czosnek granulowany
Wykonanie:
opłukany schab osuszamy nacieramy cukrem zostawiamy na 36 godzin w lodówce
po tym czasie schab myjemy nacieramy obiema solami zostawiamy na 36 godzin w lodówce
ponownie schab myjemy osuszamy nacieramy ziołami suszymy 4 dni w przewiewnym miejscu.
Składniki:
1.5 kg schabu
4 łyżki cukru
2 łyżki soli
2 łyżki soli peklującej
sól pieprz tymianek czosnek granulowany
Wykonanie:
opłukany schab osuszamy nacieramy cukrem zostawiamy na 36 godzin w lodówce
po tym czasie schab myjemy nacieramy obiema solami zostawiamy na 36 godzin w lodówce
ponownie schab myjemy osuszamy nacieramy ziołami suszymy 4 dni w przewiewnym miejscu.