Naleśniki z serem i szpinakiem
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
2 jajka
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1/2 łyżeczki soli
4 łyżki oleju
Farsz:
20 dkg mrożonego szpinaku
1/2 kg sera białego
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
sól pieprz
Sos
1/2 szklanki śmietany
1/2 szklanki jogurtu
3 ząbki czosnku
sól pieprz
składniki sosu dokładnie łączymy
Wykonanie:
składniki ciasta naleśnikowe łączymy robotem
zostawiamy na 30 minut
Farsz:
szpinak rozmrażamy na sitku
podsmażamy z cebulą na maśle studzimy
łączymy: mielony ser ze szpinakiem
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
farsz dokładnie mieszamy nakładamy na naleśniki zwijamy w rulon
podajemy z sosem czosnkowym
zapiekamy w piekarniku 25 minut w 200 st
Farsz:
szpinak rozmrażamy na sitku
podsmażamy z cebulą na maśle studzimy
łączymy: mielony ser ze szpinakiem
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
farsz dokładnie mieszamy nakładamy na naleśniki zwijamy w rulon
podajemy z sosem czosnkowym
zapiekamy w piekarniku 25 minut w 200 st