Składniki:
20 dkg biszkoptów
Krem ananasowy
1/2 litra mleka
1 budyń
25 dkg masła
3/4 szklanki cukru
2 łyżki mąki pszennej
1 puszka ananasa
Śmietana
1/2 litra śmietany 30 %
4 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
1 szklanka kokosu
[3 łyżki zostawiamy do posypania na wierzch]
Wykonanie:
Krem ananasowy
gotujemy 1 szklankę mleka w pozostałym mleku mieszamy budyń mąkę
dolewamy do mleka mieszamy budyń gotujemy 3 minuty studzimy
masło ucieramy cukrem do białości
dodajemy po łyżce zimnego budyniu
ucieramy na puszystą krem mieszamy z pokrojonym ananasem
ucieramy na puszystą krem mieszamy z pokrojonym ananasem
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę kokos masę mieszamy
formę 26 cm wykładamy folią spożywczą układamy biszkopty
wykładamy krem a na niego dajemy bitą śmietanę
formę 26 cm wykładamy folią spożywczą układamy biszkopty
wykładamy krem a na niego dajemy bitą śmietanę
wierzch ciasta posypujemy kokosem