Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Zupa fasolowa z selerem naciowym


Zupa fasolowa z selerem naciowym

Składniki:
20 dkg suchej fasoli
4 łodygi selera naciowego
3 ząbki czosnku
1 cebula
sól pieprz majeranek
3 pomidory
4 łyżki oliwy
2 ziele angielskie
2 liść laurowy

włoszczyzna:
1 marchew 1 pietruszka 1/2 selera zielona pietruszka

Wykonanie:
opłukaną fasolę moczymy na noc odcedzamy ponownie zalewamy wodą 
gotujemy około 90 minut z liściem laurowym i zielem angielskim
pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry kroimy
cebulkę kroimy w kostkę podsmażamy na oliwie
opłukany seler naciowy obieramy z włókien 
wszystkie jarzyny kroimy zalewamy lirem gorącej wody 
gotujemy 25 minut dodajemy fasolę
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
zupę zagotowujemy dodajemy zmiażdżony czosnek zieloną pietruszkę