Mój kanał na YouTube

Translate

Ciasto z kremem jagodowym

Ciasto z kremem  jagodowym
Ciasto z kremem  jagodowym

Składniki:
6 jajek
1/2 szklanki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Krem
25 dkg masła
1 szklanka cukru pudru
1/2 szklanki zmiksowanych jagód
starta czekolada

Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dodajemy przesiane obie mąki przesianą z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy na blaszkę 25 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 35 minut

Krem
masło z cukrem ucieramy do białości 
dodajemy jagody masę ucieramy na puszysty krem
biszkopt smarujemy kremem dajemy biszkopt krem 
wierzch ciasta posypujemy czekoladą
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny