Ciasto z kremem jagodowym
Składniki:
6 jajek
1/2 szklanki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
25 dkg masła
1 szklanka cukru pudru
1/2 szklanki zmiksowanych jagód
starta czekolada
Krem
25 dkg masła
1 szklanka cukru pudru
1/2 szklanki zmiksowanych jagód
starta czekolada
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dodajemy przesiane obie mąki przesianą z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy na blaszkę 25 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 35 minut
Krem
masło z cukrem ucieramy do białości
Krem
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy jagody masę ucieramy na puszysty krem
biszkopt smarujemy kremem dajemy biszkopt krem
biszkopt smarujemy kremem dajemy biszkopt krem
wierzch ciasta posypujemy czekoladą
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny