Ciasto bez pieczenia z musem czekoladowym
Składniki:
Składniki:
herbatniki
3/4 litra śmietany 30 %
3 łyżeczki żelatyny
1/2 szklanki cukru pudru
2 czekolady deserowe
słupki migdałowe
Wykonanie:
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
czekolady łamiemy na kawałki dajemy do miseczki rozpuszczamy na garnku z wrzącą wodą
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
3/4 litra śmietany 30 %
3 łyżeczki żelatyny
1/2 szklanki cukru pudru
2 czekolady deserowe
słupki migdałowe
Wykonanie:
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
czekolady łamiemy na kawałki dajemy do miseczki rozpuszczamy na garnku z wrzącą wodą
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy żelatynę płynną czekoladę masę mieszamy
formę 22 cm wykładamy folią spożywczą
formę 22 cm wykładamy folią spożywczą
układamy herbatniki a na nie wykładamy masę
herbatniki masa herbatniki
herbatniki masa herbatniki
wierzch smarujemy masą posypujemy słupkami migdałowymi
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin