
Składniki:
1/2 kg sera białego
1/2 litra śmietany 30 %
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
7 łyżeczek żelatyny
6 krążków ananasa
kilka rodzynek
Galaretka
2 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Spód
1 szklanka płatków owsianych
1 łyżka masła
1 czekolada deserowa
Wykonanie:
Płatki prażymy na suchej patelni na złoty kolor
dodajemy rozpuszczona czekoladę masło mieszamy
masę owsiano czekoladową przekładamy do formy dokładnie uciskamy
dajemy do lodówki na 30 minut
Ser
ser ucieramy z cukrem na puszystą masę
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego mleka
Ser
ser ucieramy z cukrem na puszystą masę
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego mleka
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy ser płynną żelatynę mieszamy
masę wykładamy na spód owsiany a na nim układamy krążki ananasa
całość zalewamy tężejącą galaretką
sernik dajemy do lodówki na parę godzin
sernik dajemy do lodówki na parę godzin