Składniki:
3 szklanki mąki pszennej
1 kostka margaryny
4 łyżki cukru pudru
1 szklanka kwaśnej śmietany
szczypta soli
Krem
1.5 szklanki mleka
25 dkg masła
5 łyżek nutelli
1 budyń
3/4 szklanki cukru
Wykonanie:
margarynę z mąką siekamy nożem
dodajemy śmietanę cukier wyrabiamy
ciasto wałkujemy wyklejamy foremki
ciasto wałkujemy wyklejamy foremki
pieczemy w 180 st na złoty kolor
Krem
1 szklankę mleka gotujemy w pozostałym mleku mieszamy budyń
Krem
1 szklankę mleka gotujemy w pozostałym mleku mieszamy budyń
gotujemy 3 minuty budyń studzimy
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy po łyżce zimnego budyniu nutellę
masę ucieramy na puszysty krem
masę ucieramy na puszysty krem
przekładamy do worka cukierniczego
nadziewamy połówki orzeszków składamy
nadziewamy połówki orzeszków składamy