
Składniki:
30 dkg maku mielonego
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
15 dkg masła
6 jajek
2 łyżki miodu
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka kawy
Masa
2 kostki masła
1 serek homogenizowany [150 g]
1 szklanka cukru pudru
2 szklanki mleka w proszku
płatki migdałowe posypka
Wykonanie:
masło z 1/2 cukru ucieramy na puszystą masę
dodajemy po jednym żółtku nadal ucieramy
dajemy mielony mak miód przesianą mąkę z sodą cynamonem kawę
białka ubijamy z pozostałym cukrem na sztywno
do ciasta dajemy pianę delikatnie mieszamy
dajemy mielony mak miód przesianą mąkę z sodą cynamonem kawę
białka ubijamy z pozostałym cukrem na sztywno
do ciasta dajemy pianę delikatnie mieszamy
przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 45 minut
Masa
masło z cukrem ucieramy do białości
Masa
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy po łyżce serka mleko w proszku
ucieramy na puszysty krem
biszkopt kroimy na 3 krążki smarujemy masą
biszkopt kroimy na 3 krążki smarujemy masą
wierzch smarujemy masą dekorujemy