Składniki:
3/4 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
10 dkg masła
4 łyżki cukru
2 żółtka
1 łyżka kakao
Beza
3 łyżki cukru pudru
2 duże białka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
przesiewamy mąki kakao z proszkiem łączymy
z masłem cukrem dodajemy żółtka wyrabiamy
ciasto wałkujemy wycinamy foremką ciasteczka
Beza
białka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy mąkę
masę mieszamy przekładamy do worka cukierniczego
na wierzch ciasteczek wyciskamy bezę
na wierzch ciasteczek wyciskamy bezę
ciasteczka dajemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 15 minut
wierzch ciasteczek posypujemy cukrem pudrem
wierzch ciasteczek posypujemy cukrem pudrem