![Puree z kalafiora Puree z kalafiora](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_2SKutpzJlvpY0jJ21m_r5QHbwETipqFCrYq8181MWZcXAcdg39y6l8vmL8sohfmhu5DY-h6IzxV40Ni9XbwTMQ2BMOr67rVzs_IvfYOOsq1j7qNIL22rP5eqjRxll-vrXe9uoZ7hLIXn/s400/pureezkalafiora.jpg)
Puree z kalafiora
Składniki:
1 kalafior
2 łyżki masła
2 łyżki śmietany
sól pieprz gałka muszkatołowa
Wykonanie:
opłukany kalafior dzielimy na różyczki
gotujemy 15 minut w osolonej wodzie odcedzamy
miksujemy dodajemy masło śmietanę
doprawiamy solą pieprzem gałką muszkatową
puree mieszamy