![Kotlet schabowy po bawarsku Kotlet schabowy po bawarsku](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhh8xpHonyNue8bcPSnnhQl42vdJkWrWYBpLVC3n1uGR8xF-WF7fRnW_W7xf50N0FEPuAUIFVtyMIXYvhhDJKyUbZ39_bHlSzsQ-m9Qv7O8WtiN3iOs_hbm6bvMGZ9_PbuCLnDIbuF80Cps/s400/kotletschabowypobawarsku.jpg)
Kotlet schabowy po bawarsku
Składniki:
4 plastry schabu
1 jajko
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka chrzanu
1 łyżka musztardy
sól pieprz
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka chrzanu
1 łyżka musztardy
sól pieprz
bułka tarta
tłuszcz di smażenia
Wykonanie:
plastry schabu lekko rozbijamy oprószamy solą pieprzem
smarujemy chrzanem musztardą dajemy do lodówki na 30 minut
kotlety panierujemy w mące jajku i bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron