![Śliwki suszone Śliwki suszone](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlFJGCgDuE6KUfue6KUW4WQ5d9kFqQWPrJLeCrncXSqDRUh9L7DXTpdrIGBFhBG598fOEo6C20uQrnYrE-IjqDG0azQqWxvqjXPsdOXnxNGMLklTp6-nj4cOwOXkO6q1xyACZ98_9gURzQ/s400/sliwkisuszone.jpg)
Śliwki suszone
Składniki:
Śliwki
Wykonanie:
śliwki przelewamy wrzącą wodą kroimy na pół usuwamy pestki
układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
suszymy około 12 godzin w 50 st dosuszamy w 70 st
śliwki muszą być elastyczne
przechowujemy w płóciennych woreczkach lub pudełkach szczelnie zamkniętych