Sakiewki z pieczarkami
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
3 łyżki keczupu
3 jajka
2 łyżki masła
sól
Farsz:
80 dkg pieczarek
10 dkg sera żółtego
1 cebula
sól pieprz tymianek
2 ząbki czosnku
szczypiorek zanurzamy na 2 minuty we wrzącej wodzie
Wykonanie:
sól
Farsz:
80 dkg pieczarek
10 dkg sera żółtego
1 cebula
sól pieprz tymianek
2 ząbki czosnku
szczypiorek zanurzamy na 2 minuty we wrzącej wodzie
Wykonanie:
mąka mleko wodę jajka keczup mieszamy
ciasto zostawiamy na 30 minut smażymy naleśniki
Farsz:
ciasto zostawiamy na 30 minut smażymy naleśniki
Farsz:
pieczarki obieramy ścieramy na tarce o dużych oczkach
podsmażamy z pokrojoną cebulką
podsmażamy z pokrojoną cebulką
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem tymiankiem
dodajemy starty ser farsz mieszamy
na usmażone naleśniki nakładamy farsz
składamy sakiewki obwiązujemy szczypiorkiem
dodajemy starty ser farsz mieszamy
na usmażone naleśniki nakładamy farsz
składamy sakiewki obwiązujemy szczypiorkiem