Ciasto "Cukiniowiec jabłkowy z masą"
Składniki:
2 szklanki mąki
2 jajka
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki startej cukini
1/2 szklanki startych jabłek
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1/2 szklanki mleka
Krem
2 serki mascarpone
1/2 szklanki cukru pudru
starte orzechy
serek z cukrem ucieramy na krem
Wykonanie:
przesianą mąkę z kakao proszkiem sodą łączymy utartymi jajkami
dodajemy starte jabłka cukinię
dolewamy olej mleko ciasto mieszamy
wykładamy do formy 25 x 30 wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 45 minut w 180 st
ciasto kroimy na pół smarujemy kremem
wykładamy do formy 25 x 30 wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 45 minut w 180 st
ciasto kroimy na pół smarujemy kremem
wierzch ciasta smarujemy kremem