Danie jednogarnkowe z kaszą pęczak
Składniki:
1/2 kg mięsa wieprzowego
1 szklanka kaszy pęczak
1 marchewka
1 cukinia
1/2 brokuła
1 cebula
3 pomidory
3 ząbki czosnku
3 łyżki tłuszczu
sól pieprz tymianek
Wykonanie:
umyte mięso kroimy w dużą kostkę podsmażamy z cebulą
podlewamy 2 litrami wody dusimy pod przykryciem
po 1/2 godziny dodajemy kaszę gotujemy 1/2 godziny
po tym czasie dajemy pokrojone warzywa
[pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry]
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem czosnkiem
całość gotujemy 25 minut pod przykryciem
Składniki:
1/2 kg mięsa wieprzowego
1 szklanka kaszy pęczak
1 marchewka
1 cukinia
1/2 brokuła
1 cebula
3 pomidory
3 ząbki czosnku
3 łyżki tłuszczu
sól pieprz tymianek
Wykonanie:
umyte mięso kroimy w dużą kostkę podsmażamy z cebulą
podlewamy 2 litrami wody dusimy pod przykryciem
po 1/2 godziny dodajemy kaszę gotujemy 1/2 godziny
po tym czasie dajemy pokrojone warzywa
[pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry]
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem czosnkiem
całość gotujemy 25 minut pod przykryciem