
Składniki:
10 jajek
1 szklanka cukru
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
1 litr śmietany 30 %
25 dkg serka śmietankowego
1 szklanka cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
1 czekolada
płatki migdałowe czekoladowe
Poncz:
1/2 szklanki wody
2 łyżki cukru
1/3 szklanki likieru
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy przekładamy do tortownicy
pieczemy w 180 st około 40 minut
Masa 1:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
ciasto delikatnie mieszamy przekładamy do tortownicy
pieczemy w 180 st około 40 minut
Masa 1:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę serek
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę serek
masę delikatnie mieszamy
Masa 2
czekoladę łamiemy na kawałki
Masa 2
czekoladę łamiemy na kawałki
dodajemy 2 łyżki śmietanki podgrzewamy
1/3 masy odkładamy mieszamy z czekoladą
Biszkopt kroimy na 3 krążki nasączamy ponczem
smarujemy masą białą składamy blaty
wierzch tortu smarujemy masą czekoladową
dekorujemy płatkami migdałowymi czekoladowymi
1/3 masy odkładamy mieszamy z czekoladą
Biszkopt kroimy na 3 krążki nasączamy ponczem
smarujemy masą białą składamy blaty
wierzch tortu smarujemy masą czekoladową
dekorujemy płatkami migdałowymi czekoladowymi