Krokiety z pieczarkami
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
2 jajka
3 łyżki stopionego masła
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
sól
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Farsz:
80 dkg pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
10 dkg sera żółtego
sól pieprz majeranek
2 ząbki czosnku
Wykonanie:
z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe
Do panierowania
1 jajko
4 łyżki mąki pszennej
1/2 szklanki mleka
bułka tarta
Farsz:
cebule i pieczarki kroimy podsmażamy na maśle
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
farsz studzimy dokładnie mieszamy z startym serem
na naleśniki nakładamy farsz zwijamy
obtaczamy w mące rozmieszanym w mleku jajku bułce tartej
krokiety smażymy na złoty kolor z obu stron
tłuszcz do smażenia
Farsz:
80 dkg pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
10 dkg sera żółtego
sól pieprz majeranek
2 ząbki czosnku
Wykonanie:
z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe
zostawiamy na 30 minut
Do panierowania
1 jajko
4 łyżki mąki pszennej
1/2 szklanki mleka
bułka tarta
Farsz:
cebule i pieczarki kroimy podsmażamy na maśle
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
farsz studzimy dokładnie mieszamy z startym serem
na naleśniki nakładamy farsz zwijamy
obtaczamy w mące rozmieszanym w mleku jajku bułce tartej
krokiety smażymy na złoty kolor z obu stron