Tort śmietankowo czekoladowy
Składniki:
6 jajek
1/2 szklanki cukru
1 szklanka mąki pszennej
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
1 litr śmietany 30 %
4 łyżki cukru pudru
4 śmietan fix
5 białych czekolad
Poncz:
100 ml wody
2 łyżki cukru pudru
1 kieliszek likieru
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 40 minut
Masa:
czekolady łamiemy na kawałki dajemy do miseczki na ganek z wrzącą wodą
śmietanę ubijamy z cukrem dolewamy płynną czekoladę
dosypujemy śmietan fix masę delikatnie mieszamy
biszkopt kroimy na 3 krążki nasączamy ponczem
smarujemy masą śmietankową krążki składamy wierzch tortu dekorujemy
Składniki:
6 jajek
1/2 szklanki cukru
1 szklanka mąki pszennej
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
1 litr śmietany 30 %
4 łyżki cukru pudru
4 śmietan fix
5 białych czekolad
Poncz:
100 ml wody
2 łyżki cukru pudru
1 kieliszek likieru
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 40 minut
Masa:
czekolady łamiemy na kawałki dajemy do miseczki na ganek z wrzącą wodą
śmietanę ubijamy z cukrem dolewamy płynną czekoladę
dosypujemy śmietan fix masę delikatnie mieszamy
biszkopt kroimy na 3 krążki nasączamy ponczem
smarujemy masą śmietankową krążki składamy wierzch tortu dekorujemy