Mój kanał na YouTube

Translate

Schab w galarecie

Schab w galarecie
Schab w galarecie

Składniki:
30 dkg schabu
sól pieprz czosnek kminek

Galaretka
1/2 litra wywaru z drobiu
kawałek marchewki ugotowanej
6 łyżeczek żelatyny
sól pieprz czosnek
1/2 cytryny
1/2 szklanki zielonego groszku
zielona pietruszka

Wykonanie:
umyte mięso nacieramy solą pieprzem czosnkiem kminkiem
pieczemy w 190 st około 30 minut studzimy kroimy w 1 cm plastry

Galaretka
gotujemy 2 godziny wywar z korpusu z kurczaka z jarzynami
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem 
wywar przecedzamy dajemy sok z cytryny żelatynę
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
na półmisku układamy plasterki schabu dekorujemy
zalewamy tężejącą żelatyną dajemy do lodówki na kilka godzin