Schab w galarecie
Składniki:
30 dkg schabu
sól pieprz czosnek kminek
Galaretka
1/2 litra wywaru z drobiu
kawałek marchewki ugotowanej
6 łyżeczek żelatyny
sól pieprz czosnek
1/2 cytryny
1/2 szklanki zielonego groszku
zielona pietruszka
Wykonanie:
umyte mięso nacieramy solą pieprzem czosnkiem kminkiem
pieczemy w 190 st około 30 minut studzimy kroimy w 1 cm plastry
Galaretka
gotujemy 2 godziny wywar z korpusu z kurczaka z jarzynami
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
Składniki:
30 dkg schabu
sól pieprz czosnek kminek
Galaretka
1/2 litra wywaru z drobiu
kawałek marchewki ugotowanej
6 łyżeczek żelatyny
sól pieprz czosnek
1/2 cytryny
1/2 szklanki zielonego groszku
zielona pietruszka
Wykonanie:
umyte mięso nacieramy solą pieprzem czosnkiem kminkiem
pieczemy w 190 st około 30 minut studzimy kroimy w 1 cm plastry
Galaretka
gotujemy 2 godziny wywar z korpusu z kurczaka z jarzynami
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
wywar przecedzamy dajemy sok z cytryny żelatynę
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
na półmisku układamy plasterki schabu dekorujemy
zalewamy tężejącą żelatyną dajemy do lodówki na kilka godzin
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
na półmisku układamy plasterki schabu dekorujemy
zalewamy tężejącą żelatyną dajemy do lodówki na kilka godzin