Składniki:
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
4 łyżki oleju
2 jajka
Farsz:
1/2 kg mięsa pieczonego lub z rosołu
1 cebula
sól pieprz
2 ząbki czosnku
można też zmielić warzywa z rosołu
Wykonanie:
mąkę wodę mleko jajka sól łączymy robotem
ciasto zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
Farsz:
mięso pieczone mielimy z podsmażoną cebulką
Farsz:
mięso pieczone mielimy z podsmażoną cebulką
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
farsz dokładnie mieszamy
na usmażone naleśniki dajemy farsz składamy
farsz dokładnie mieszamy
na usmażone naleśniki dajemy farsz składamy
zapiekamy w piekarniku lub na patelni
naleśniki podajemy na gorąco
naleśniki podajemy na gorąco