Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
2 jajka
3 łyżki oleju
sól
Farsz:
40 dkg grzybów
1 cebula
1/2 kg kapusty kiszonej
sól pieprz czosnek
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę wodę mleko jajka sól olej
Farsz:
40 dkg grzybów
1 cebula
1/2 kg kapusty kiszonej
sól pieprz czosnek
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę wodę mleko jajka sól olej
ciasto dokładnie mieszamy zostawiamy na 30 minut
Do panierowania
1 jajko
1/2 szklanki mleka
4 łyżki mąki
sól
składniki dokładnie mieszamy
Farsz:
kiszoną kapustę drobno kroimy gotujemy do miękkości
obrane i oczyszczone grzyby leśne gotujemy 15 minut
[grzyby suszone moczymy na noc gotujemy do miękkości]
grzyby i cebulę drobniutko kroimy podsmażamy mieszamy z kapustą
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
na usmażone naleśniki nakładamy farsz składamy
panierujemy obtaczamy w bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron
Do panierowania
1 jajko
1/2 szklanki mleka
4 łyżki mąki
sól
składniki dokładnie mieszamy
Farsz:
kiszoną kapustę drobno kroimy gotujemy do miękkości
obrane i oczyszczone grzyby leśne gotujemy 15 minut
[grzyby suszone moczymy na noc gotujemy do miękkości]
grzyby i cebulę drobniutko kroimy podsmażamy mieszamy z kapustą
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
na usmażone naleśniki nakładamy farsz składamy
panierujemy obtaczamy w bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron