
Ciasto z musem truskawkowym
Składniki:
5 jajek
1 szklanka mąki
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka octu
Masa:
5 łyżek cukru pudru
1 cytryna
1/2 litra śmietany 30 %
6 łyżeczek żelatyny
2 szklanki zmiksowanych truskawek
krojone migdały
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy ocet przesiane obie mąki z proszkiem
ciasto mieszamy dajemy na blachę 25 x 30
ciasto mieszamy dajemy na blachę 25 x 30
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st 35 minut
Masa:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
pieczemy w 180 st 35 minut
Masa:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
do zmiksowanych truskawek dajemy sok z cytryny płynną żelatynę
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno łączymy z masą truskawkową
na biszkopt wykładamy masę dekorujemy krojonymi migdałami
do zmiksowanych truskawek dajemy sok z cytryny płynną żelatynę
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno łączymy z masą truskawkową
na biszkopt wykładamy masę dekorujemy krojonymi migdałami