Babka szpinakowa
Składniki:
40 dkg szpinaku mrożonego
odmrażamy z nadmiaru płynu
3 jajka
1/2 szklanki oleju
2 szklanki mąki pszennej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 szklanki cukru
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy mąkę przesianą z proszkiem
po łyżce szpinaku dolewamy olej ciasto mieszamy
przekładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia
babkę pieczemy w 180 st około 1 godziny posypujemy cukrem pudrem
Składniki:
40 dkg szpinaku mrożonego
odmrażamy z nadmiaru płynu
3 jajka
1/2 szklanki oleju
2 szklanki mąki pszennej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 szklanki cukru
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy mąkę przesianą z proszkiem
po łyżce szpinaku dolewamy olej ciasto mieszamy
przekładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia
babkę pieczemy w 180 st około 1 godziny posypujemy cukrem pudrem