Kurczak z kapustą włoską
Składniki:
1/2 małej główki kapusty włoskiej
1 duży filet z kurczaka
4 ząbki czosnku
1 cebula
2 marchewki
kawałek selera
kawałek por
2 łyżki tłuszczu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 liść laurowe
3 ziele angielskie
1 duży filet z kurczaka
4 ząbki czosnku
1 cebula
2 marchewki
kawałek selera
kawałek por
2 łyżki tłuszczu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 liść laurowe
3 ziele angielskie
zielona pietruszka
Wykonanie:
mięso kroimy w kostkę podsmażamy z cebulą
doprawiamy solą pieprzem
Wykonanie:
mięso kroimy w kostkę podsmażamy z cebulą
doprawiamy solą pieprzem
dodajemy liść laurowy ziele angielskie
kapustę szatkujemy warzywa kroimy w kostkę
dajemy do garnka podlewamy 3 szklankami wody gotujemy 30 minut
kapustę szatkujemy warzywa kroimy w kostkę
dajemy do garnka podlewamy 3 szklankami wody gotujemy 30 minut
na koniec dodajemy koncentrat zmiażdżony czosnek pietruszkę