
Składniki:
1 kg śledzi surowych płatów
sól pieprz
4 łyżki mąki
olej
Zalewa
3 szklanki wody
2 łyżki soli
2 łyżki cukru
3 ziela angielskie
2 liści laurowe
3/4 szklanka octu
3 cebule
Wykonanie:
opłukane śledzie osuszamy ręcznikiem papierowym
zdejmujemy skórę
oprószamy solą pieprzem mąką
smażymy n złoty kolor
Zalewa
gotujemy wodę z cukrem solą pokrojoną cebulą
liściem laurowym zielem angielskim dolewamy ocet studzimy
usmażone śledzie układamy w naczyniu zalewamy zalewą
dajemy do lodówki na 8 godzin
Zalewa
gotujemy wodę z cukrem solą pokrojoną cebulą
liściem laurowym zielem angielskim dolewamy ocet studzimy
usmażone śledzie układamy w naczyniu zalewamy zalewą
dajemy do lodówki na 8 godzin