Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka wody mineralnej
1 szklanka mleka
3 łyżki oleju
3 jajka
sól
bułka tarta
Farsz
30 dkg kapusty kiszonej
3 jajka
sól
bułka tarta
Farsz
30 dkg kapusty kiszonej
10 dkg sera żółtego
1/2 kg pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
sól pieprz czosnek
1/2 kg pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
sól pieprz czosnek
Do panierowania
2 jajka
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki mąki
składniki dokładnie mieszamy
doprawiamy solą pieprzem
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
mąkę mleko wodę jajka olej sól dajemy do miski
całość dokładnie mieszamy robotem
ciasto zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
Farsz
pieczarki i cebule ścieramy na tarce o dużych oczkach
naleśniki smażymy na suchej patelni
Farsz
pieczarki i cebule ścieramy na tarce o dużych oczkach
podsmażamy na maśle dodajemy pokrojoną kapustę
podlewamy 1/2 szklanki wody dusimy 30 minut pod przykryciem
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
farsz studzimy mieszamy z startym serem
farsz studzimy mieszamy z startym serem
na naleśniki dajemy porcję farszu składamy
zanurzamy w rozmąconym jajku obtaczamy w bułce tartej
krokiety smażymy na złoty kolor
podajemy do barszczu czerwonego Przepis tutaj
zanurzamy w rozmąconym jajku obtaczamy w bułce tartej
krokiety smażymy na złoty kolor
podajemy do barszczu czerwonego Przepis tutaj