Ciasto z morelami
Składniki:
2 duże jajka
1.5 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
100 ml oleju
200 ml jogurtu
1 budyń 40 g
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
1 budyń 40 g
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
40 dkg moreli
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mąkę proszek budyń
dolewamy jogurt olej mieszamy
ciasto wykładamy na blaszkę 27 x 17 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto dajemy pokrojone morele
pieczemy w 170 st około 40 minut
wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto dajemy pokrojone morele
pieczemy w 170 st około 40 minut
wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem