Gołąbki bez zawijania
Składniki:
1 kg mięsa mielonego
1 marchewka
1/2 papryki czerwonej
1 cebula
3 ząbki czosnku
1/2 główki małej kapusty białej
1 cebula
3 ząbki czosnku
1/2 główki małej kapusty białej
szczypiorek
4 łyżki mąki pszennej
tłuszcz do smażenia
3 duże łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz słodka papryka majeranek
Wykonanie:
kapustę paprykę cebulę czosnek marchewkę szczypiorek
4 łyżki mąki pszennej
tłuszcz do smażenia
3 duże łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz słodka papryka majeranek
Wykonanie:
kapustę paprykę cebulę czosnek marchewkę szczypiorek
drobniutko szatkujemy
mięso łączymy z warzywami
doprawiamy solą pieprzem papryką majerankiem
masę dokładnie mieszamy
doprawiamy solą pieprzem papryką majerankiem
masę dokładnie mieszamy
formujemy gołąbki obtaczamy w mące
smażymy z obu stron na małym ogniu
gołąbki dajemy do rondla podlewamy wodą z koncentratem pomidorowym
gołąbki dajemy do rondla podlewamy wodą z koncentratem pomidorowym
dusimy 30 minut pod przykryciem