Mój kanał na YouTube

Translate

Flaczki wołowe z koncentratem

Flaczki wołowe z koncentratemFlaczki wołowe z koncentratem

Składniki:
1.5 kg flaczków wołowych
2 cebule
1.5 litra wywaru przepis tutaj
3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz gałka muszkatowa papryka majeranek
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
4 ząbki czosnku

Włoszczyzna :
marchewka pietruszka kawałek selera por

Wykonanie:
opłukane flaczki zalewamy wodą gotujemy około 3 godzin 
w osolonej wodzie z liściem laurowym zielem angielskim 
wodę zmieniamy 3 razy miękkie flaczki kroimy w paseczki
cebule kroimy podsmażamy na maśle dajemy mąkę mieszamy robimy jasną zasmażkę
flaczki przekładamy do dużego garnka 
zalewamy wywarem dodajemy pokrojone warzywa
doprawiamy solą pieprzem gałką majerankiem zmiażdżonym czosnkiem
gotujemy 25 minut na koniec dajemy zasmażkę koncentrat pomidorowy
flaczki gotujemy 5 minut podajemy z pieczywem