Składniki:
1.5 kg flaczków wołowych
2 cebule
1.5 litra wywaru przepis tutaj
3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz gałka muszkatowa papryka majeranek
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
4 ząbki czosnku
Włoszczyzna :
marchewka pietruszka kawałek selera por
Wykonanie:
opłukane flaczki zalewamy wodą gotujemy około 3 godzin
w osolonej wodzie z liściem laurowym zielem angielskim
wodę zmieniamy 3 razy miękkie flaczki kroimy w paseczki
cebule kroimy podsmażamy na maśle dajemy mąkę mieszamy robimy jasną zasmażkę
flaczki przekładamy do dużego garnka
cebule kroimy podsmażamy na maśle dajemy mąkę mieszamy robimy jasną zasmażkę
flaczki przekładamy do dużego garnka
zalewamy wywarem dodajemy pokrojone warzywa
doprawiamy solą pieprzem gałką majerankiem zmiażdżonym czosnkiem
gotujemy 25 minut na koniec dajemy zasmażkę koncentrat pomidorowy
flaczki gotujemy 5 minut podajemy z pieczywem
doprawiamy solą pieprzem gałką majerankiem zmiażdżonym czosnkiem
gotujemy 25 minut na koniec dajemy zasmażkę koncentrat pomidorowy
flaczki gotujemy 5 minut podajemy z pieczywem